Ελληνική κουλτούρα με γαστρονομία και μουσική στο Αμστερνταμ

Στις 10/09/17 πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ τo πρώτο Ελληνικό μουσικό Φεστιβάλ του Hellas Pindakaas, του πρώτου και μοναδικού, εθελοντικού ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της χώρας, που γιορτάζει φέτος τα πέμπτα του γενέθλια και πάνω από 230 ώρες στον αέρα.
Το Φεστιβάλ τίμησαν με την συμμετοχή τους τους όλα σχεδόν τα μουσικά σχήματα που έχουν φιλοξενηθεί στην εκπομπή, από ρεμπέτικα μέχρι ηλεκτρονική ή σύγχρονο ελληνικό ροκ από Έλληνες και όχι μόνο. Γιατί οι Ολλανδοί αγαπούν την Ελλάδα και το αποδεικνύουν και στην πράξη.
Χορηγός τόσο της εκπομπής, όσο και του Φεστιβάλ η Λατώ, το πρώτο επίσημο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού του Άμστερνταμ. Από την αρχή η Λατώ μοιράστηκε με τον Hellas Pindakaas τo ίδιο όραμα και μαζί δουλεύουν για την προβολή της Ελλάδας όπως ελάχιστοι την έχουν γνωρίσει μέχρι τώρα. Ξεχνάμε το πολυφορεμένο τουριστικό προφίλ της χώρας μας κι ερχόμαστε να μοιραστούμε με όλους την μοναδικότητά της, με μαθήματα Ελληνικών στην Ολλανδία και την Ελλάδα, παρουσιάσεις από άγνωστες γωνιές της, ήθη κι έθιμα , ταξίδια γαστρονομικού τουρισμού και όχι μόνο.
Μαζί τους η GNC gastronomical events που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια με μία ομάδα δημιουργικών σεφ με φαντασία, μυήσαν τους Ολλανδούς αλλά και τους Έλληνες της Ολλανδίας στην ανερχόμενη ελληνική γαστρονομική σκηνή, παρουσιάζοντας γεύσεις που έρχονται να αλλάξουν τα στερεότυπα και την εικόνα της κουζίνας μας στο εξωτερικό. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης μικροί παραγωγοί με καινούρια αλλά και ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε fingerfood που συνόδεψε Ελληνικά κρασιά και τσίπουρο.
Το πειραματικό κτήμα Downvillage με τα προϊόντα του μαύρου σκόρδου από το Κατηχώρι Πηλίου, το τυροκομείο Καρακάνας με το παλαιωμένο κασέρι και την καπνιστή φέτα από το Βελεστίνο, η Vialco – Σκουρτόπουλος με τα καπνιστά και τα αλίπαστα του από τον Βόλο, ο Berryland με τα βιολογικά αλείμματα μικρών φρούτων και superfoods από το κτήμα του στην Χαλκίδα, ο Κρητικός με το σαλσίσι και τη λούτζα του από την Τήνο, ο Ellion με το λάδι του από την Χαλκιδική και η Πυλιακή γη με τις ιδιαίτερες μαρμελάδες από την Πύλο, έντυσαν γαστρονομικά το φετινό φεστιβάλ, και έδωσαν ραντεβού για μια σειρά εκδηλώσεων η οποίες θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας τον δρόμο για την γνωριμία της πραγματικής ελληνικής κουλτούρας στο κέντρο της Ευρώπης.

Recent Posts