Η NOEMA SOLUTIONS υποστηρικτής ενός αυθεντικού δρώμενου μουσικής, χορού και αρχαίου λόγου για τη συνάντηση των δύο πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας

Η ιδρύτρια της Noema Solutions με τον κ. Φάνη Καφούσια, χορογράφο της παράστασης

Για το έργο «Αιγαίο, China Meets Greece» στις 10 Οκτώβρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Κινέζοι μουσικοί Chang Jing και Zhang Di συναντώνται ζωντανά επί σκηνής με τους Έλληνες Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Αρετή Μίγγου και Παν Καπερνέκα και πλαισιώνουν μια σύνθεση σύγχρονης χορογραφίας και αρχαίου λόγου (Όμηρος, Σαπφώ) με έμπνευση το ταξίδι, τους μύθους και τις αισθήσεις που το Αιγαίο εμπνέει. Αρχαία ελληνικά και αρχαία κινέζικα όργανα συνηχούν ανασύροντας μελωδίες αρχετυπικές και ήχους που υπερβαίνουν τον χώρο και τον χρόνο.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί από Κίνα και Ελλάδα ήδη συνεργάζονται με επιτυχία από το 2015 για την έκδοση του μουσικού άλμπουμ Aegean (2017). Έχουν περιοδεύσει μαζί σε Ελλάδα και Κίνα μέσω του πολιτιστικού φορέα Meet Culture και η εκδήλωση στο Ίδρυμα Κακογιάννη αποτελεί την συνέχεια της επιτυχημένης συναυλίας που δώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής πρόσφατα.

Η χορογραφία του έργου βασίζεται σε μια βιωματική μεταμόρφωση ελληνικών τελετουργικών στοιχείων σε σύγχρονο χορό, προσφέροντας πλούσιο έδαφος για διάλογο ανάμεσα στις δύο κουλτούρες.

Το έργο τελεί υπό την Αιγίδα του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος Παντείου Πανεπιστημίου και υλοποιείται με την υποστήριξη των Hondos Center.
Συντελεστές:

Μουσική:
Chang Jing: κινέζικο μουσικό όργανο Guzheng, φωνητικά
Zhang Di: κινέζικο φλάουτο
Αλίκη Μαρκαντωνάτου: αρχαία ελληνική λύρα,φωνητικά
Αρετή Μίγγου: κρουστά. Φωνητικά
Παν Καπερνέκα: αυλοί, φωνητικά
Αθηνά Χιώτη: φωνητικά

Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας

Επιμέλεια Σκηνοθεσίας: Μυρτώ Παπαδοπούλου

Χορεύουν:Στέλιος Ελευθερίου,Φλώρα Καραβελατζή, Άννα Ορλή, Χριστιάνα Πλουτάρχου, Ελπίδα Σκούρου, Memo-P

Ηθοποιοί: Δημήτρης Τσικούρας, Σοφία Μαίρη Σολδάτου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Γιάγκος Ανδρεάδης

Διοργάνωση: Ευριδίκη Events και Αρετή Μ. Εταιρεία Μουσικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Δημόσιες Σχέσεις: Σοφία Μαξούρη

http://www.mcf.gr/el/events/?ev=china_meets_greece

Recent Posts